Θοδωρής Τσούτσος

Εφυγε ο Μοράις και το άλλοθι!

Ο Θοδωρής Τσούτσος γράφει στο sport-fm.gr για τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ, που μετά το τέλος του Μοράις, έμειναν "ξεκρέμαστοι" με όλη την ευθύνη πάνω τους!

Του Θοδωρή Τσούτσου

Πριν καν πάνε οι δύο ομάδες στο ΟΑΚΑ, ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος είχε ήδη "διαβάσει" τον αγώνα για λογαριασμό της ΑΕΚ. Μόλις είχε τελειώσει το ματς του Αστέρα με τον Ολυμπιακό, μόλις είχε "τελειώσει" και ο Μοράις από την ΑΕΚ και το όλο "πακέτο" ήταν σαν... ανοιχτό βιβλίο για τον προπονητή των Αρκάδων.

"Με προβληματίζει πολύ το ματς με την ΑΕΚ, γιατί πλέον η ευθύνη μετατοπίζεται στους παίκτες. Και κανείς δεν ξέρει πώς θα αντιδράσει ένας ποδοσφαιριστής, όταν θα έχει εκείνος την ευθύνη", είχε πει. Σε ελεύθερη μετάφραση, τώρα που δεν υπάρχει Μοράις για να φταίει για όλα, στη "στραβή" θα φταίνε οι παίκτες. Οπότε, αλλάζουν τα κόζια...

Το έχει περάσει ο Ελευθερόπουλος στην ποδοσφαιρική του καριέρα. Το ήξερε, το έχει νιώσει, μπορούσε να το προβλέψει. Ακόμη περισσότερο, το έβλεπε μπροστά του και δεν μπορούσε να κάνει τίποτα για να το αλλάξει και να βοηθήσει την ομάδα του.

Οταν ο ποδοσφαιριστής το παίρνει πάνω του, δύσκολα μπορείς να τον εμποδίσεις. Αυτο συνέβη στην ΑΕΚ, αυτό συμβαίνει στο σύνολο των ομάδων, όταν φεύγει ο προπονητής που (τους) δίνει το άλλοθι και μένουν "ξεκρέμαστοι". Οι παίκτες της ΑΕΚ, χωρίς τον Μοράις και τις ευθύνες του πια, μπήκαν οι ίδιοι στο κάδρο. Χωρίς να υπάρχει κανείς άλλος να "φάει τη λέζα". Και απλώς, δεν ήθελαν να την φάνε εκείνοι...

Για αυτό αντέδρασαν, έπαιξαν αυτό που μπορούσαν και νίκησαν όπως νίκησαν. Για τον εαυτό τους το έκαναν, όχι γιατί ο Χιμένεθ τούς έμαθε ξαφνικά ποδόσφαιρο. Απλώς τούς βοήθησε κάνοντας κανονικές και ποδοσφαιρικές επιλογές στη διάρκεια του αγώνα.

Το θέμα δεν είναι γιατί οι παίκτες της ΑΕΚ έπαιξαν τώρα έτσι. Αλλά γιατί δεν έπαιζαν έτσι μέχρι τώρα. Και τι θα γίνει, όταν πολύ σύντομα η ευθύνη φύγει και πάλι από πάνω τους. Θα επιστρέψουν σε εποχές Μοράις και Κετσπάγια; Το ζήτημα δεν είναι μόνο αγωνιστικό. Υπάρχει ξεκάθαρα και θέμα νοοτροπίας. Αυτό το διαπιστώνει κανείς όχι στις κακές ημέρες της ΑΕΚ, αλλά στις λίγες καλές για φέτος, όπως αυτή με τον Αστέρα.

Και βέβαια, το θέμα της νοοτροπίας είναι πολύ σοβαρό για να μείνει χωρίς δράση από τον σύλλογο. Μάλιστα, τώρα, που ακόμη οι ποδοσφαιριστές αισθάνονται στις πραγματικές της διαστάσεις την ευθύνη που τους αναλογεί.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x